Минало и бъдеще, реалност и измислица в колажите на Зорница Димова

Минало и бъдеще, реалност и измислица в колажите на Зорница Димова

Творчеството на Зорница Димова е художествена интерпретация на миналото и бъдещето, реалността и измислицата. Тя събира спомените, мислите и мечтите си и ги изгражда визуално под формата на колажи. 

Колажът изпълва местата в ума, взаимствайки от страховете и любовта.

Сглобки от различни съществуващи случки, хора, имена, книги, фотографии и вдъхновения като любовта, самотата, изкуството, страха, творението, изгубеното и намереното. Онова, което следва, когато светлината навлезе в пространствените светове.  

Зорница Димитрова смело се потапя в изкуството със своята ефирност, финност и протяжна ефимерност, за да ни въведе в собствения си свят, който крие това, което бихме могли да намерим в нашите собствени. Снимайки Зорница, бяхме развълнувани от нейната светла и чиста душевност, а в изкуството и усетихме силното и понякога мрачно съкровение. Тя олицетворява израстването на един артист, преминавайки през всички онези въпросителни, които се пораждат по пътя на сътворението. Творбите и са знак за нейната ранимост, а за нас тя се явява силност. Трансформацията, която се случва, е красива и носи след себе си въздействие на високи честоти. 

Ще има ли какво да се покаже, ако всичко е еднакво ясно? Вероятно не. Именно за това избрахме артист като нея да е субект на нашите визуални експерименти – заради крехката младост, енергия, талант и неподправена скромност, която така добре съвпада на всичко около нея. 

Зорница Димова снима аналогово, посещава антиквариати, рисува фикции и твори в реалността. Намира смисъл в самотата, харесва и да рови в собствените си страхове, блянове и желания. Сантиментална е към произведенията си, както и към любовта, която е осветлява за новите предизвикателства. 

Силните артисти разплискват определени емоции, за да се слеят в унисон със самите себе си и нас, техните зрители. 

 Ние реализираме подобни видеа поради копнежа да покажем на тези артисти, които все още се колебаят дали си заслужава. Светът има нужда от вас, бъдете. Заслужава си! 

Коментирай

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван.